5 super gave robots die je doen verbazen!

5 super gave robots die je doen verbazen!

Ze worden steeds beter, handiger, socialer, slimmer: robots. Je hoort er steeds meer van en ziet ze vaker opduiken, maar we zijn nog maar bij het begin. Er staat ons nog veel meer te wachten, door de razendsnelle ontwikkeling van technologie, o.a. Kunstmatige Intelligentie, vordert de ontwikkeling van robots zich ook in rap tempo. Vinden we robots nu al slim en handig, dat wordt dus alleen maar meer! Robots zullen ook op steeds meer terreinen worden ingezet: van maaltijden bereiden (Echt! Zie filmpje.) tot aardbeien plukken tot persoonlijk assistent. Op internet ben ik een paar filmpjes tegengekomen van robots die ik wel de moeite waard van het delen vond. Hier volgen ze:

Vgo – “”De virtuele-aanwezigheids-assistent”
Met Vgo kun je overal ter wereld virtueel aanwezig zijn: op een beurs, tijdens een college, in een ziekenhuis, noem maar op!

De “chef-kok-robot”
Een robot die maaltijden kan bereiden. De toekomst voor de horeca?

Spot – de robot hond
De door Boston Dynamics ontwikkelde robot heeft enige gelijkenis met een hond. Waar hij voor te gebruiken is? Pakketjes afleveren, huis schoonmaken, militaire toepassingen en in de toekomst mogelijk nog veel meer…

Atlas de robot die enige gelijkenis vertoont met de mens
I
s o.a. in staat pakketjes te tillen. Interessant voor logistieke bedrijven?

Pillo – de zorg robot
Pillo is een kleine “robot-assistent” die o.a. in de gaten houdt of je op tijd je medicatie inneemt, zorgt dat je gezond leeft en desnoods een arts voor je belt…

Benke Bakker

Benke Bakker, geboren in 1972, is woonachtig in het mooie Hellendoorn. Hij schrijft hobbymatig over een onderwerp dat hem al een aantal jaren boeit, namelijk Technologische Trends & Ontwikkelingen.

Geef een reactie

Sluit Menu