Dr Ben Goertzel over de toekomst van AI en hoe we ons moeten voorbereiden op de singularity

Op het YouTube kanaal van London Real verscheen afgelopen week een reuze interessant interview met dr Ben Goertzel, onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie c.q. AI. Ben Goertzel voorspelt  onder andere dat in 2029 al kunstmatige intelligentie net zo slim zal zijn als mensen. En dat in 2045 kunstmatige intelligentie vele malen intelligenter zal zijn dan de mens.

Dit zal leiden tot situaties die ons verstand te boven gaan volgens Ben Goertzel. Zo voorspelt hij dat in 2045 waarschijnlijk al AI elke vijf seconden een ontdekking zal doen die een nobelprijs waardig is.

AI zal tegen die tijd zo hyperintelligent zijn dat ze een gevaar kunnen vormen voor de mensheid. Daarom zegt Ben Goertzel dat we  nu al ons best moeten doen om ervoor te zorgen dat de incentives van AI moreel juist zijn. Maar aangezien we AI op dit moment vooral gebruiken voor onder andere militaire doeleinden, maakt Ben Goertzel zich zorgen dat AI niet met de juiste data gevuld gaat worden en dus straks niet over de juiste basismoraal gaat beschikken. Kortom hier ligt nog heel wat werk te doen voor de mensheid op korte termijn, aldus Ben Goertzel.

Hieronder kun je het hele interview met Ben Goertzel op London Real nog eens bekijken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie