Technologische ontwikkelingen: Het wordt steeds interessanter!

Al een aantal jaren volg ik technologische trends. Erg interessant allemaal hoe snel het gaat tegenwoordig. Ik was al verbaasd wat Ray Kurzweil, een van de bekendste futurologen wereldwijd, 10 jaar geleden allemaal al voorspelde. In zijn boek “The Singularity is Near” voorspelde hij dat computers ooit slimmer worden dan mensen en dat dat misschien niet eens zo lang hoeft te duren, misschien in 2045 al. En nu in 2017 merken we dat de technologische ontwikkelingen merkbaar sneller gaan.

Ontwikkelingen gaan exponentieel.

Die steeds sneller gaande technologische ontwikkeling noemen we exponentiële ontwikkeling. De rekenkracht van computers verdubbelt namelijk elke 2 jaar en dat is ook de reden dat de technologische groei zo hard gaat. Merkbaar is ook dat er steeds meer belangstelling is voor de technologische stroomversnelling waar we in terecht zijn gekomen. De ontwikkelingen zijn nu op een punt gekomen dat elke dubbeling mega aan het worden is en dat merk je in de samenleving. Nieuwe technologieën duiken op en worden in een rap tempo geavanceerder, denk aan: Kunstmatige Intelligentie, zelfrijdende auto’s, duurzame energie, robots, 3D-printing, etcetera. En het gaat dus alleen maar sneller!

Google’s zelfrijdende auto.

Op de website Toekomst2050 probeer ik je regelmatig bij te praten over de technologische ontwikkelingen die nu spelen en er aan zitten te komen. Je zult zien dat het allemaal steeds meer tot de verbeelding gaat spreken. Kortom volg deze website en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en trends op technologisch gebied. Mocht je suggesties hebben over hoe deze website verbeterd kan worden, laat het me even dan weten!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu